Sunday, September 20, 2009

Lebaran Kali Ini

Saya mungkin menghadapi kesukaran mahu selalu menghadap internet, jadi selalu menggunakan peluang yang ada sebaiknya.

Ramadan kali ini, saya tidak menggunakannya dengan sempurna. Masih terlalu banyak cacat dari pihak saya. Walaupun ya, ada juga pembaharuan yang saya berjaya lakukan. Saya berdoa kepada Tuhan agar mengampunkan dosa saya, menerima amal kebaikan saya, memperbaiki akhlak dan pekerti saya, mensentiasakan saya di jalan yang benar dan lurus.

Bagi saya, raya sama seperti tahun-tahun yang sudah. Saya tidaklah sedih bahkan juga tidaklah seronok menyambutnya. Bagi saya ia biasa saja. Apa yang berulang-ulang dalam kepala adalah tiga projek yang saya mesti selesaikan menjelang bulan 12 ini. Doakan saya dimudahkan urusan.

Saya mengambil peluang ini untuk mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin. Salah silap harap dimaafkan. Terima kasih untuk ayah ibu kerana banyak memberikan sokongan. Taqabbalallahuminnawaminkum.

Allahumma anzil 'alaina l-barakaati wa l-khairaati wa l-hasanaati min kulli l-jihaat.
Allahumma habbib ilaina hubbak, wa hubba habiibik, wa hubba habiibi habiibik.
Allahumma -j-'alna fusohaa-ika l-arabiyah. Allahu qauwi haafizotana wa zaakiratana li hifzi l-qur-aan wa ahaadiisi nabiiyik. Allahumma -j-'alnaa musyaarikiina li nashri diinik. Allahumma -rzuqnaa mujaalasata s-soolihiin, wa l-muttaqiin, wa l-'ulamaak, wa s-soodiqiin, bal anbiyaa-i wa l-mursaliin.
Allahumma -'simnaa mina s-saiyi-aati wa l-asyroori.
Allahumma -rgfirlana zunuubana wa li waalidiina, warhamhum kama robbauna si-ghoora.
Allahumma jannibna sh-syaitoon wa n-naar. Allahumma -rhamnaa wa waalidiina.

Kad raya dari Hanri.

No comments: