Thursday, June 10, 2010

Catatan Hujung Kembara 28 | Pernikahan Adik Saya Yang Kedua, Mohd Najib

Tahniah untuk adik saya, Mohd Najib M.Noor yang telah melangsungkan pernikahannya dengan Nor 'Ain bt Che Abu, orang Kulim, Kedah, pada hari ini. Barakallahu lakuma wa baraka 'alaikuma, jama-'a bainakuma fi l-khair, wa bi l-khair, wa ma-'a l-khair, wa baina l-khair, qabla l-khair bi l-khair, wa ba-'da l-khair bi l-khair.

Angah tumpang bangga, gembira, tanpa walau secubit rasa cemburu. Angah sentiasa doakan untuk semua, dengan hati yang penuh, tanpa belah dan bahagi, untuk kebaikan, pada kebaikan, dalam kebaikan, bersama kebaikan, kebaikan di antara kebaikan, kebaikan selepas kebaikan.

Dan jangan lupa doakan untuk Angah juga, supaya ditunjukkan jalan, dipandukan hala dan tujuan, ditetapkan hati dan iman, diluruskan yang bengkok dan menyimpang jalan, dibersihkan karat dan kotoran, diberkati sinaran selepas sinaran, di atas sinaran, bersama sinaran, cahaya yang menuju cahaya. Bahkan dibantu oleh Tuhan.

Allahumma alhimni rushdi wa a-'izni min syarri nafsi, wa min syarri kholqika ajma-'iin an yafruto 'alaiya au an yat-gho, 'azza jaaruka, wa jalla tsanaa-uka, wa la ilaaha ghairuka.

No comments: