Wednesday, February 22, 2012

Di Sini Kutemukan 4: Pembukaan Al-Husna Kluang

Alhamdulillah. Al-Husna Arabic Center (Markaz al-Husna al-Arabiy) sudah dibuka di Kluang. Sedikit mengujakan kerana sudah beribu pejabat, tetapi akan menggerunkan juga kerana berdepan dengan suasana baru. Dengan latar belakang yang saya sendiri tidak pasti. Selama ini, saya yang jahil semua benda ini banyak bergantung kekuatan pada Pengarah-Pengarah Al-Husna yang lain. Sebetulnya saya kagum dan rasa bertuah mempunyai teman-teman berbakat yang boleh saya tumpang berpayung. Dan tanpa mereka, saya tidak tahu apa yang harus saya lakukan.

20 Februari sepatutnya merupakan pembukaan kelas malam pertama, tetapi saya fikir untuk memulakan pada 26 Februari ini. Saya berdoa, agar Tuhan mengirimkan perkenan dan bantuan, kemudahan untuk semua yang dirancangkan. Juga mengampunkan dosa-dosa saya, dan agar tidak menukarkannya kepada ujian dan dugaan yang melemahkan.

Rasa terima kasih yang tak terhingga juga pada Ustaz Zaidi Mahmud yang sanggup bersusah payah bersama saya merancangkan sesuatu untuk Al-Husna Kluang. Saya amat berharap sempat menyiapkan sesuatu dalam tempoh berbaki ini. Fallahu l-musta-'aan.

No comments: