Monday, May 08, 2006

Super Blogger

Saya mempunyai banyak blog. Bahkan membuat blog untuk mengumpul artikel, cerpen dan sajak, walaupun tulisan-tulisan saya bukanlah bermutu sangat. Tetapi ia hasil titik peluh dan ia perlu dihargai. Namun, blog ini masih menjadi blog utama saya.

Mengagumi Nazmi, saya juga mahu menulis secara satira
tetapi tak pandai. Sangatlah lemah. Jadi, saya buat sesuka hati saya saja. Itu belum masuk minat saya terhadap design blog.

Apapun, ide untuk membuat blog
dalam bahasa Arab adalah sangat penting bagi saya. Bermula dengan minat menerangkan ilmu Bahasa Arab saya yang sikit melompat kepada menulis secara telus dalam Bahasa Arab secara penuh, hinggalah ide mencipta blog berasaskan audio. Agak-agak, kalau saya menulis dalam Bahasa Inggeris ada bakat tak?

7 comments:

p.p.a said...

Assalamualaikum org Kaherah.Diharap hasil karya anda yang banyak tu, tak disalah guna dan dikaut keuntungan oleh pihak yang tak bertanggungjawab.Silalah tanya saudara Nazmi mcm mana nk avoid public daripada copy paste cerpen-cerpen dan sajak-sajak hasil titik peluh anda. Ada caranya supaya orang tak boleh copy cerpen-cerpen anda. Mana tau, ada orang yg 'baik hati' nk 'pinjam' cerpen anda dan hantar ke pihak penerbitan mana-mana majalah, dan mengaku sendiri punya.Takke sedih tu, kita letih-letih buat, tiba2 ada orang curi hasil kerja.
wslm.

mohd zaki said...

Ada cara ke yang boleh halang orang ambil? Rasanya tak ada.

Kecuali tak dipaparkan. Itu pun masih boleh dicuri [kalau orang buka komputer saya dan ambil senyap-senyap]

Em. ada orang nak curi hasil karya yang buruk itu ke?

Ke PPA yang nak curi, tapi minta izin?

p.p.a said...

entahla encik zaki.Suka hati andalah,nk ikut ke tak.Saya cakapje.Kalau rasa takde orang nak curi, takde masalahlah.

anasxz said...

erm.. entah la.. kalau rasa nak berdakwah tak kesah kalau orang curi pon..

pahala tetap dapat..

anasxz said...

zaki demam blog.. serupa ana juga.. dah pindah banyak tempat blog ana tu.. tapi tetap nak memblog lagi.. best blog nieh

mohd zaki said...

terpulang kepada tujuan masing-masing

realize star said...

rilex2...